Érdekes programsorozatot indít a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány a „születésnap” témakörében

2013. május 17. 16:00 - június 14. 16:00

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány idén ünnepli megalakulásának 5. évfordulóját, melynek kapcsán programsorozatot indít május 17-én. Mindenkit sok szeretettel várnak művészeti előadásaikra, melyeken a "születésnap"csodáját tapasztalhatják az érdeklődők különböző művészeti ágak segítségével.

A festmény születése - 2013. május 17. péntek 17 óra

Vezeti: Navratil Judit képzőművész.

Navratil Judit Budapesten végezte a Képzőművészeti Egyetemet, az alkotásai azonban a világ több pontján is láthatóak. Magyarország, Kanada, Korea, Mexikó, USA, Szlovákia, Csehország. Díjai: 2011 Budapest Galéria "Művészeti Alkotói Ösztöndíj", 2010 Kereskedelmi és Hitelbank "Alkotói Ösztöndíj"

Program:

A képzőművész vezetésével a gyerekek rendhagyó művészettörténeti és műelemzés programon vehetnek részt, megismerve a kortárs képzőművészet jeles alkotásait is. A résztvevők betekintést kapnak az alkotói folyamatba "a téma kigondolásától az alkotás megszületéséig". A gyerekek elkészítik saját alkotásaikat alkalmazva a hallottakat, látottakat.

A zene születése - 2013. május 31. péntek 17 óra

Vezeti: Dósa Iringó zenetanár és Dósa Csenge hegedű növendék.

Iringó közel húsz éve elkötelezetten neveli a zene és a zongora hangszer szeretetére növendékeit, akik közül mára sokan zenetanárok, vagy zenekari muzsikusok. Gyermeke, Csenge, az Alapítvány ösztöndíjasa két éve, nemzetközi versenyeken is sikereket ér el.

Program:

Zenei stílusok és korok közötti barangolás érdekes, humoros megközelítésben a hang és a kép segítségével. Kis csoportokban, különböző tárgyakkal ritmuszenekar alakítása, bemutatása. Zenei „Ki nyer ma?”rendhagyó módon. Filmrészlet megtekintése a zseni Mozart komponálásáról. Kis koncert a vendégek előadásában.

A tánc születése - 2013. június 14. péntek 17 óra

Vezeti: Bayer Judit koreográfus, tánctanár, az Art’sOk Táncstúdió vezetője és növendékei.

Bayer Judit évtizedek óta "megfertőzi" növendékeit a tánc műfajának szeretetével és művelésével. Art'sOk Táncstúdiójával a modern tánc országos, európai és világversenyein mindig a döntősök között szerepelnek. Kiss Rabata Eszter Virág tanítványa évek óta az Alapítvány ösztöndíjasa, világversenyeken is sikeresen szerepel.

Program:

Judit és társulatának néhány tagja segítségével különböző táncstílusokkal és azok születésének folyamatával ismerkedhetnek meg a programra látogatók.
Kulisszatitkokra derül fény egy koreográfia és egy teljes produkció megszületéséről. Neves táncművészek produkciójának megtekintése filmrészleteken keresztül. Közös tánctanulás színesíti a programot.

Helyszín: a Fővárosi Vízművek Székháza
Cím: Budapest, XIII. kerület, Váci út 23-27.
(a 3-as Metro Dózsa György úti megállójánál)

A programokra a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak!

E-mail:krassoi.karola-ezt törölje ki-@-ezt törölje ki-messzehangzo.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Széchenyi Terv